Månedens betongprofil

I månedens betongprofil kan du møte en engasjert og utadvendt betongnerd som tror på positivitet og gode relasjoner. Han setter sammen betongresepter på jobb og matresepter på fritiden. I tillegg er han pappa til tre barn og prøver å få med seg enhver Manchester United-kamp. Bli kjent med Qasim Ali!

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig arbeidsdag? 

Min stilling er «regionsteknolog Stor-Oslo» for Heidelberg Materials betong Norge AS. Å jobbe som betongteknolog omfatter mange forskjellige arbeidsoppgaver. Typiske arbeidshverdag kan bestå av alt fra teknisk kundeveiledning innen betong, resept proporsjonering og -optimalisering, oppfølgning av betongkvaliteter på byggeplasser, dokumentasjon etc. En betongteknolog er personen som skal prøve å få teorien i betongteknologi til å møte praksis på en skånsom måte. Vi jobber med naturmaterialer slik at variasjoner i dem kan forekomme, målet er å fange opp disse variasjonene slik at vi kan justere inn våre betongresepter i henhold til dette. Jeg starter arbeidshverdagen med mål om å ha full kontroll på betongkvaliteten og å gi god kundeopplevelse. 

Hva er din bakgrunn og hvordan fattet du interesse for betong? 

Jeg er utdannet sivilingeniør innen konstruksjon og materialer fra Universitet i Stavanger og har tidligere blant annet jobbet som prosjektingeniør for Skanska i leilighetsutbygging på Fornebu. 

Jeg ble vel bitt av betongbasillen i studietiden mens jeg skrev min masteroppgave innen «kloridinntrengning i flygeaskebetong» for Skanska i forbindelse med operatunnelen. Min veileder var selveste betongeksperten Magne Maage som var både dyktig og inspirerende. Den perioden fikk jeg anledning til å bli bedre kjent med betong som fagfelt. Betong er et utrolig spennende materiale og kunnskapen om den og dens delmaterialer er en dyp vitenskap. Betongen former vårt moderne samfunn med alt fra utbygging av infrastrukturer, boligkomplekser, kaier, togstasjoner, flyplasser, dammer etc. En må være litt betongnerd for å jobbe med dette! 

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg? 

Det å jobbe for Heidelberg Materials Betong Norge (tidligere Norbetong) som en av største betongleverandørene i landet gir meg muligheten til å være involvert i store prosjekter i regionen. Jeg er blant annet med på å følge opp betongen på E16-Bjørum Skaret, Drammenstasjon UDK, Kattegat Kai. Det er gøy å kunne bidra inn under bygging av store konstruksjoner, å se de ta form, og i ettertid sitte med en følelse av å ha vært en viktig brikke i spillet. Arbeidshverdagen er dynamisk med mange ulike type utfordringer å løse. Man er involvert i mange ulike prosjekter i ulike størrelser, ulike støpeteknikker, ulike krav til betongkvalitet m.m. Dette gjør at man hele tiden blir utfordret og utvikler seg konstant innenfor dette fagfeltet.  

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne jobben? 

Jeg vil trekke frem engasjert, positiv innstilling og utadvendt. Har man interesse og en viss lidenskap for det man driver med så vil engasjement komme. Da er det gøy å våkne til jobb hver eneste dag!
Det er nok av utfordringer i hverdagen, hvis alt skulle ha blitt møtt med negativitet tror jeg man møter veggen før eller siden. For å tenke klart og omfavne utfordringer i jobbhverdagen er det viktig å være positiv innstilt. 

I tillegg til god betongkvalitet er det viktig å ha god relasjon til både medarbeidere og kunder siden god kommunikasjon og samarbeid er essensiell for gode resultater og kundeopplevelser. 

Hva er det meste spennende/morsomste du har vært med på i jobbsammenheng? 

Det er mangt, men kan trekke frem at jeg har vært med å levere betong til Norges lengste undervannspeil på ca 150m. Den er like høy som Nexanstårnet, Norges høyeste bygg, forskjellen er at man ikke ser den siden alt er under vann.

 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Er småbarnspappa til tre, så mye av tiden fylles av å finne på aktiviteter med dem. Alt fra sykkelturer, lekeplasser, kjøre dem til ulike fritidsaktiviteter, søndagsturer, fotball, altså småbarnsforeldrelivet i nøtteskall! 

Er glad i god mat og godt selskap, så kan vel nevne at jeg ikke er helt ukjent med kokkekunsten. I tillegg til betongsresepter, kan jeg  også by på noen delikate matresepter. 

Kan avslutte med å si at jeg er trofast Manchester United fan, med alt som følger med det!

Del saken