Månedens betongprofil!

Denne månedens betongprofil er nyfrelst betongentusiast som brenner for å bidra til miljøvennlige løsninger for betongbransjen. Bli kjent med Marie Edvardsen.

Marie Edvardsen er ganske ny i bransjen, men hun har allerede rukket å markere seg positivt. Hun har nettopp blitt medlem i miljøkomiteen og under Sprayed Concret symposiet i Sandefjord i sommer var hun både med som teknisk møteleder og hadde innlegg.

 

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig (eller uvanlig) arbeidsdag.  

Jeg er ansatt som FoU Ingeniør for flytende tilsetningsstoffer i Mapei. Jeg jobber hovedsakelig med bærekraftige løsninger og produkter til betongbransjen, og er involvert i flere forskingsprosjekter som fokuserer på miljø og bærekraft. Arbeidshverdagen min er variert, men involverer ofte labarbeid, tolkning av resultater, møter og deltagelse på diverse konferanser.  

Hvordan havnet du i betongbransjen/hvorfor hadde du lyst til å jobbe med betong 

Det var veldig tilfeldig at jeg havnet i betongbransjen. Jeg er utdannet sivilingeniør innen kjemi og fikk jobb som trainee innen bærekraft og teknologi i Mapei da jeg var ferdig med studiene. Jeg hadde kjennskap til Mapei fra tidligere, men betong var et helt nytt fagfelt for meg. Læringskurven har derfor vært bratt, men det har vært utrolig spennende! 

 

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?   

Jeg liker at jeg har en svært variert arbeidshverdag og er involvert i mange spennende prosjekter, også har jeg helt fantastiske kolleger. Jeg ønsker å kunne gjøre en forskjell og bidra til å gjøre betongbransjen mer bærekraftig, og det føler jeg virkelig jeg har mulighet til i jobben min.   

Hva er det som får deg til å føle seg virkelig fornøyd på jobben?   

Med et godt arbeidsmiljø og interessante oppgaver vil jeg si at jeg ofte er fornøyd på jobb, men den beste følelsen er når vi kommer frem til en løsning på en problemstilling og oppnår gode resultater – spesielt om det er en løsning som virkelig kan hjelpe bransjen! 

 

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne bransjen? 

Jeg er en planlegger, og det vil jeg si er en fordel når man er involvert i flere prosjekter samtidig. I tillegg liker jeg utfordringer og å tilegne meg ny kunnskap, og det tror jeg er gode egenskaper i denne bransjen.  

Hva er det morsomste du har vært med på i jobbsammenheng?  

Selv om jeg har jobbet i bransjen i under 2 år så føler jeg at jeg har rukket å oppleve veldig mye morsomt, så det er vanskelig å velge.. Men jeg tror det må være Betongfagdagene i Narvik i vinter hvor jeg fikk være med på omvisning inne i Hålogalandsbrua. Det var utrolig kult! 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Jeg er glad i å trene, spesielt styrketrening og svømming. Jeg er også veldig fotballinteressert, og er på nærmest hver hjemmekamp på Åråsen. I tillegg er jeg interessert i mat og vin, så det blir også en del matlaging og restaurantbesøk. 

 

Del saken