Petter Hemstad ble tildelt FoU pris under Norsk Betongdag for PhD avhandlingen!

«Cement paste chemistry and its relation to concrete durability»

Petter Hemstad, Prosjektleder i FoU, Heidelberg Materials Sement Norge AS, forsvarte i september 2023 sin PhD avhandling ved Institutt for konstruksjonsteknikk på NTNU. Avhandlingen inkluderer en rekke publikasjoner. Arbeidet er utført i samarbeide med SINTEF og Heidelberg Materials og ble finansiert av Forskningsrådet og partnerne Heidelberg Materials Sement Norge, Norbetong, Mapei, Rambøll, Skanska, Consolis Spenncon, IBRI Rheocenter og Statens vegvesen, via KPN-Prosjekt «NEWSCEM». 

Det overordnede fokus for arbeidet har vært forståelse av sementkjemis påvirkning av betongs bestandighet. PhD-avhandlingen har gitt viktig ny kunnskap om forståelse av sementkjemis påvirkning av betongs bestandighet. Nyutvikling og sikker introduksjon av mindre miljøbelastende sementtyper er sentral for den grønne omstilling av byggesektoren.  

FoU prisen er et stipend på NOK 25.000, som skal nyttes til en faglig reise i form av et besøk hos Yuichiro Kawabata ved «Port and Airport Research Institute» i Tokyo.  Les hele begrunnelsen for tildelingen her: FoU pris 2024 Petter Hemstad

Del saken