Månedens BETONG PROFIL! 

Månedens Betongprofil er en ny spalte på betong.net og Norsk Betongforening ønsker å vise hvor variert og spennende vår bransje er og vi ønsker å vise frem dyktige og engasjerte personer som kan være til inspirasjon for andre, og første ut er: SILJE GYSTAD YTTERDAL

 


Silje har nettopp blitt FoU og miljøleder i Betong Øst. Hun er glad for å jobbe i en bransje der man aldri blir ferdig utlært og hun synes det er gøy når teori og praksis henger sammen. Hun liker godt å jobbe i et hektisk og effektivt miljø og er aller mest fornøyd når hun har hjulpet kunder med å løse tekniske utfordringer. Silje er en av ildsjelene i YBN og hun har allerede rukket å være med på mange spennende prosjekter i sin karriere.

 • Hva jobber du med for tiden?
  Jeg er nettopp blitt FOU og Miljøleder i Betong Øst. Det er en utrolig spennende og lærerik arbeidshverdag hvor jeg blant annet jobber med interne utviklingsprosjekter som for eksempel bruk av maskinsand, avbindingsforsøk, nye delmaterialer, svinnmålinger osv. Jeg bidrar med teknisk kompetanse i større og mer komplekse prosjekter og jobber aktivt med Betong Øst sitt miljøarbeid ift krav og forventer fra våre omgivelser.
  I tillegg følger jeg tett opp kvaliteten på fabrikken på Lørenskog.

 • Hvordan havnet du i betongbransjen?
  Det var ganske tilfeldig. Jeg måtte fylle opp timeplanen på NTNU og endte opp med å ta et fag om betongteknologi. Det syns jeg var et utrolig spennende fag, som var både teoretisk og praktisk, samtidig som det var komplekst. Jeg fortsatte med betongteknologifagene på NTNU og da var det naturlig å fortsette å jobbe med faget i arbeidslivet også. Det er jeg veldig glad for i dag!

 • Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?
  Det som er så utrolig gøy med betong er variasjonen man får i hverdagen gjennom arbeidsoppgavene. I løpet av en dag kan man gå fra å snakke om porestruktur eller kjemi, til å snakke om produksjonstekniske utfordringer, logistikk og strategi. I den jobben jeg har nå får jeg utfordret meg selv både på det teoretiske og det praktiske- det passer meg helt perfekt. I tillegg syns jeg det er gøy og motiverende å ha en jobb for man stadig lærer noe nytt.
  Det er i hvert fall ingen tvil om at man aldri blir ferdig utlært i denne bransjen.

 • Hva er det som får deg til å føle deg virkelig fornøyd på jobben?
  Det er gøy når man ser sammenhengen mellom teori og praksis, og særlig når man får en liten «aha-opplevelse». Jeg syns det er gøy når man får til mye på en hektisk dag, og særlig når jeg har kunne hjulpet kunder med de tekniske utfordringene de har.

 • Hvilke egenskaper kreves for å gjøre en god jobb i denne bransjen?
  Det er mange i bransjen som er genuint opptatt av betong og jeg tror man kommer langt hvis man er nysgjerrig og interessert i faget, og er opptatt av å gjøre en god jobb. I tillegg tror jeg det er lurt å ha litt godt humør.

 • Hva er det morsomste du har vært med på i jobbsammenheng?
  Jeg syns det var veldig kult å få stå foran en tunnelborremaskin med en diameter på nesten 10 m, før den skulle begynne å borre seg gjennom det harde, norske fjellet for å lage Follobanen.

 • Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong?
  Jeg er veldig glad i sport og aktiviteter med flotte naturopplevelser og som man gjerne får litt adrenalin av. De siste årene har mye av helgene og fritiden vært brukt på toppturer på randonee, stisykling og kiting.
  Nå har det vært korona og jeg har fått barn og hus, så livet er litt roligere enn det var.


Silje foran en tunnelboremaskin


Månedens Betongprofil er ny spalte på
www.betong.net hvor vi ønsker å vise hvor variert og spennende vår bransje er og vi ønsker å vise frem dyktige og engasjerte personer som kan være til inspirasjon for andre, så send gjerne en epost til nb@tekna.no hvis du har forslag til hvem vi kan intervjue.

Del saken