Månedens Betongprofil

Månedens betongprofil har på grunn av sitt ryddige hode og store engasjement rukket å bli et kjent navn i betongbransjen tross hennes unge alder. I 2018 ble hun tildelt Norsk Betongforenings innsatspris og denne våren ble hun valgt inn i foreningens styre. Bli kjent med månedens betongprofil Nina Engen Borvik.

 

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig arbeidsdag?

Jeg jobber i Skanska og er anleggsleder på E103 Strand-Ramstadsletta. Der skal jeg følge opp konstruksjonene, og første store støp kommer neste år. Nå følger jeg opp underentreprenører på riving, kalksementstabilisering, injisering og spunt sammen med resten av prosjektteamet. Dette er nytt for meg og veldig lærerikt, men ser frem til å starte med betongarbeider.

Hvordan havnet du i betongbransjen/hvorfor hadde du lyst til å jobbe med betong?  

Det var egentlig litt tilfeldig at jeg valgte å skrive oppgaven min innen betongteknologi, men jeg var så heldig å få en veldig god veileder i Sverre Smeplass. Jeg ble fasinert av at faget var så mye større enn jeg hadde trodd, og etter hvert som jeg lærte mer forstod jeg at det er så og si umulig å bli utlært og at faget hele tiden er i utvikling.   

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?  

Generelt synes jeg det er artig å jobbe med betong fordi du kan jobbe med det på så mange ulike måter. Det jeg liker spesielt med jobben akkurat nå, er at jeg får muligheten til å lede betongarbeidene i et anleggsprosjekt. Det har jeg hatt lyst til å prøve lenge. Det som driver meg i min jobb er å lære nye ting og å se og bidra til at folk jobber godt sammen og skaper noe i felleskap.  

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne bransjen? 

Jeg er engasjert i det jeg holder på med, og liker godt å skape forandring eller få ting til å skje (forhåpentligvis til det bedre).  

Hva er det morsomste du har vært med på i jobbsammenheng? 

Det er i hvert fall veldig gøy når andre legger merke til det bra betongarbeidet som blir gjort i Skanska, og da er det ekstra artig når vi vinner for eksempel Betongtavlen.  

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Det har blitt svært begrenset med fritid de siste årene med to små barn. Foruten venner, natur og ballidrett, er jeg på evig søken etter en hobby, og akkurat nå har erstattet bridge med å lære meg å sy. Det går sånn passe bra. Jeg brukte store deler av høsten på å sy en kjole til min datter sin nissefest i barnehagen. Men hun ble syk den dagen, og kjolen henger fortsatt uprøvd og ubrukt i skapet. Heldigvis var jeg noe mer heldig med Nonstop-kostymet til karneval i vinter. 

Denne våren ble du valgt inn i styret i Norsk Betongforening. Hvorfor tror du det er viktig å engasjere seg i sånn type frivillig faglig arbeid? Hvilke saker i Norsk Betongforening brenner du for og hva vil være dine fanesaker i styret? 

Jeg har alltid engasjert meg i frivillig arbeid, og det gir meg energi å kunne bidra til noe for felleskapet. Dessuten møter jeg masse flotte mennesker. Jeg jobber gjerne med saker som bidrar til en bedre fremtid, og har vel engasjert meg mest mot yngre og rekrutering av fremtidige betonghoder frem til nå. 

 

 

Del saken