Månedens betongprofil

Han har vært personlig medlem i Norsk Betongforening siden han var student og har fått med seg hver Norsk Betongdag etter det. Som en av pådriverne for opprettelsen av YBN og YMG i fib, mangeårig medlem av, og nå leder for miljøkomiteen, er han en viktig bidragsyter i Norsk Betongforening. Bli kjent med månedens betongprofil Christian K. Sandvik.

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig arbeidsdag?  

Jeg jobber i Dr.techn. Olav Olsen der jeg er leder for forretningsområde Dam og Vassdrag. I tillegg har jeg vært med i miljøkomitéen i betongforeningen i åtte år og er fortiden leder for komitéen. Arbeidshverdagen min er variert og er en blanding av oppdragsledelse, tilbudsskriving, ressurskoordinering samt faglig arbeid i oppdrag.  I sommerhalvåret er det befaringer der jeg får en helt unik mulighet til å se vårt fantastiske land. Jeg har i gjennom arbeidskarrieren fått være med å bygge mange småkraftverk og fortiden jobber vi med noen større rehabiliteringsprosjekter i dam.

 

Hva er din bakgrunn og hvordan fattet du interesse for betong? 

Min interesse for betong begynte nok i 2. eller 3. klasse på NTNU. Vet ikke helt hva som gjorde det, men det var nok en blanding av interesse blant venner og professorenes formidlingsevnene som gjorde at jeg interesserte meg for akkurat betong. Jeg har vel deltatt på alle betongdager fra jeg gikk i 5. klasse, og siden har interessen blitt større og større.  

 

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg? 

Det morsomste med jobben er å se fremskritt i oppdragene og det ferdige resultatet enten det er en dam, en bru eller et bygg. Også er det ekstra gøy at resultatet ble akkurat som det ble fordi jeg bidro. 

 

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne jobben? 

Tror ikke jeg har noen andre egenskaper enn at jeg har en stor interesse og engasjement for betong og jobben min ellers.  

 

Hva er det mest spennende/morsomste du har vært med på i jobbsammenheng? 

Da vil jeg nevne turen Andreas Sjaastad og jeg hadde til Madrid i 2016 for å møte lederen av fib, Hugo Corres Peiretti, og en del unge spanske ingeniører som ønsket å starte et spansk YBN. Dette var også starten på det som i dag er YMG i fib. Ellers er det ganske unike arbeidsdager når vi flyr rundt i helikopter i fantastisk natur. De siste årene har jeg fått være med på helikopterturer både i Sognefjorden og i Nord-Norge rundt Kobbelv.  

 

Du er en ildsjel som er leder for Miljøkomitéen i Betongforeningen. Hva er det som motiverer deg? 

Ildsjel var store ord, men det er igjen interessen og engasjementet som driver meg. Jeg bidrar forhåpentligvis til gjøre en forskjell og i tillegg jeg blir kjent med masse superhyggelige betongkolleger fra ulike deler av bransjen som jeg lærer masse av.  

 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Store deler av fritiden går med til ungenes aktiviteter, men jeg prøver å få meg en skitur så ofte jeg klarer. Nå har eldstejenta begynt på langrenn så det er jo stas for far. Ellers går det en del i oppussing for tiden.  

Bildet er fra en hvelvdam, inntaksdam ved Skjerva kraftverk, jeg har beregnet og tegnet i Meldal. Da må man selvfølgelig stikke bortom med familien når man kjører forbi. 

Foto: Christian Sandvik

Del saken