Etterlysning: Flotte betongarbeider!

Betongtavlen er en ærespris som blir tildelt byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Nå er juryen på jakt etter kandidater til årets pris. Jobber du med et prosjekt du mener fortjener vurdering så vil Norsk Betongforening gjerne bli tipset!

Foto av Rasmus NorlanderI fjor markerte Betongforeningen at det var 60 år siden den første Betongtavlen ble delt ut. Vinneren var et eksepsjonelt bolighus i Sandnes som en samstemt jury ble betatt av, og prisen ble delt ut i høytidelige omgivelser i det nye Munch-museet i Oslo. Juryen består av representanter utnevnt av Norske Arkitekters Landsforening og Norsk Betongforening.

Historien viser at mange ulike byggverk kan bli tildelt æresprisen, fra gigantkonstruksjoner som Troll-plattformen eller Zacharias-dammen, til et diskret anneks til et sommerhus i Sandefjord. Juryen ser etter kvaliteter i utførelse, arkitektoniske egenskaper og miljømessige løsninger.

– Det er alltid en spennende prosess å få inn forslag til kandidater, sier Cecilie Hagby, daglig leder i Norsk Betongforening.
– Vi legger vekt på at juryen skal gjøre en god vurdering, og da er det viktig med god informasjon fra arkitekt, byggherre og entreprenør. Nå gleder vi oss til å få inn tips om nye prosjekter, kanskje ditt er den neste vinneren?

Tips om byggverk som du mener bør vurderes til Betongtavlen kan sendes til NB@tekna.no eller se skjema her.

Del saken