Reisebrev fra Simon Fjendbo

Fjendbo fikk tildelt FoU-prisen i 2022 og i juni i år tok han turen til Istanbul for å delta på fib Symposium 2023, Building for the future: Durable, Sustainable, Resilient. Det var en spennende og lærerik konferanse å delta på.

Jeg blev tildelt FoU-prisen af Norsk Betongforening i 2022 for min Ph.D.-afhandling med titlen «Applications of marine field data for prediction of chloride ingress in concrete.» Prisen blev brugt til deltagelse i fib-symposiet, hvor temaet var: «Building for the future: Durable, Sustainable, Resilient,» som blev afholdt fra den 5. til 7. juni 2023 i Istanbul, Tyrkiet. 

Da levetiden af havvandseksponerede konstruktioner er hovedemnet i min forskning, både som industriel Ph.D. på NTNU og Teknologisk Institut (TI), og i mit nuværende job som konsulent på TI, var det en yderst interessant konference at deltage i. 

Jeg præsenterede en model til forudsigelse af kloridindtrængning i betoner, der udsættes for havvand. Modellen er baseret på machine learning og data fra felteksponeringspladser i Nordeuropa. Den modtog mange positive kommentarer, og som følge af det netværk, jeg opbyggede der, har jeg efterfølgende indledt samarbejde med flere interesserede parter. 

Jeg vil gerne takke Norsk Betongforening for at give mig muligheden for at deltage i konferencen, hvor jeg hørte mange lærerige indlæg og fik muligheden for at netværke med kolleger inden for mit forskningsområde. Det var en fantastisk oplevelse, der har bidraget til min faglige udvikling. 

 

Her kan du lese med om FoU-prisen – kanskje er det du eller noen du kjenner som bør få tildelt prisen i år?

 


Foto: Simon Fjendbo

Del saken