Månedens BETONG PROFIL!

I Månedens Betongprofil trekker vi frem personer hvis karriere eller personlige engasjement kan være til inspirasjon for andre og vi ønsker å vise hvor spennende de ulike jobbhverdagene i vår bransje kan være. Drevet av interesse for store spennende prosjekter og ønske om å gjøre verden bedre og grønnere har månedens betongprofil kommet fra Russland, via Canada og helt til Norge for å jobbe med betong. Bli kjent med Andrei Shpak!

Velkommen til månedens betongprofil og la oss bli bedre kjent med Andrei Shpak!

 

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig (eller uvanlig) arbeidsdag.   

Jeg er Senior engineer i Aker Solutions AS, og støtter firmaets prosjekter når det gjelder betong teknologi. Oftest innebærer dette planlegging av utførelse av betong, reparasjon, epoxy-arbeid, opplæring av arbeidere i utførelse, og all mulig hjelp for å utføre arbeidet med høyest mulig kvalitet. Vi deltar også i spennende forskingsprosjekter hvor hovedtema er reduksjon av CO2 utslipp i betonger for marint røft miljø ved bruk av bærekraftige og smarte løsninger, nye materialer og teknologier.

 

Hva er din bakgrunn og hva gjorde at du fikk interesse for betong? 

Jeg er utdannet sivilingeniør med studieretning innen planlegging og økonomi fra tekniske universitet i Vladivostok, Russland. Jeg har alltid hatt interesse for utførelse på byggeplass, og ønsket meg jobb på et stort prosjekt som Sakhalin II prosjektet som jeg hørte om da jeg studerte. Etter at jeg ble uteksaminert og fikk noe erfaring, begynte jeg å lære engelsk. Allerede etter ett år hjalp dette meg å levere bra på jobbintervju slik at jeg fikk jobb som kvalitetssikringsinspektør for betong på GBS til Sakhalin I prosjektet i Nakhodka, Russland. Det var en drømmejobb som varte i to år. Jeg skjønte umiddelbart at jeg ikke kunne veldig mye om betong, men det var utrolig interessant: massive støper, glid og ikke minst profesjonelle folk fra alle kanter av verden som jeg lærte så mye fra. Det prosjektet ga meg pasjon for livet for betong som etter hvert ledet meg til å ta doktorgrad.

 

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?   

Det jeg liker best i arbeidet er allsidighet. Jobben min kombinerer arbeid på byggeplass, forskning, lab-arbeid, undervisning, utvikling av utførelsesmetoder, etc. 

 

Hvilke egenskaper har du som gjør at du passer godt i denne bransjen?  

Vanskelig å si hva som gjør at jeg passer godt i bransjen…
Jeg er nysgjerrig – man kan aldri lære nok om betong og j
eg er veldig glad i å samarbeide og jeg ønsker å gjøre verden bedre og betong grønnere og mer bærekraftig.

  

Hva er det som får deg til å føle deg virkelig fornøyd på jobben?  
– Når jeg ser at resultatet av arbeidet mitt leder til en forbedring av kvalitet
– Når jeg blir ferdig med arbeidsoppgaven og vet at jeg har gitt alt jeg kunne
– N
år jeg er gitt mulighet til å forske på/lære om nye løsninger, teknologier og delmaterialer

 

Hva er det morsomste/mest spennende du har vært med på i jobbsammenheng?  

Jeg var med i et team som skulle gjennomføre inspeksjon av plaskesonen til en GBS i Okhotsksjøen og prøve reparasjonsmaterialer. Det var dagevis med venting på riktig værforhold, og bare to-tre timer med arbeid fra en liten båt som kjørte rundt søylene i den urolige sjøen utenfor Sakhalin øy i Russland. Også var det et Hebronprosjekt i Canada da hadde jeg mulighet til å jobbe på en av verdens største glidestøp: ca 50000 m3 betong, ca 14000 tonns av armering, 44 meter høy, 2000 løpemeter vegger utført av ca 3000 personer per skift i 30 dager.
Nå bygger vi 11 flyttende 115 meter høye betongfundamenter til Hywind Tampen vindmøllene som er et utfordrende og utrolig spennende prosjekt.

 

 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Jeg er småbarnsfar, og jeg prøver å være engasjert i alt familien holder på med. Jeg lærer meg å spille piano. Jeg er glad i trening/alt mulig innen sport, yoga og meditasjon. Det siste hjalp meg å overleve da jeg skrev doktoravhandlingen min.

 

Månedens Betongprofil er ny spalte på www.betong.net hvor vi ønsker å vise hvor variert og spennende vår bransje er og vi ønsker å vise frem dyktige og engasjerte personer som kan være til inspirasjon for andre, så send gjerne en epost til nb@tekna.no hvis du har forslag til hvem vi kan intervjue.

Del saken