Månedens betongprofil

Denne månedens betongprofil er en engasjert rådgiver med talent for nettverksbygging. Bli kjent med ildsjelen Martin Dyvesveen.

Han fasineres av betongens egenskaper og ivrer for rekruttering til betongbransjen. Gjennom sin rolle som leder av YBN er han opptatt av å legge til rette for at de unge i bransjen skal kunne bli kjent og utveksle erfaring og kunnskap.

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig arbeidsdag?  

Jeg jobber som rådgiver hos Multiconsult. Noen av mine arbeidsoppgaver er inspeksjon av større konstruksjoner, prosjektering og modellering. Det er også en del reise i arbeidet mitt. 

Hva er din bakgrunn og hvordan havnet du i betongbransjen?

Jeg studerte både bachelor bygg design og master bygg ved Universitetet i Agder. Under studiet fikk jeg en interesse for betong og hvordan sammensetningen av delmaterialer kan forandre egenskapene betongen har, samt hvordan dette kan påvirke betongen under dens levetid. Det var noe med hvordan hver minste forandring i resepten eller utførelsen kunne påvirke sluttproduktet som tok meg. Dermed fordypet jeg meg innen betongfaget på skolen, og brukte somrene mine til å jobbe på betongstasjoner. Dette ga meg mersmak og jeg endte opp med å skrive både bachelor- og masteroppgave om betong!

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?

Allsidigheten i jobben min er det jeg liker mest. Min arbeidshverdag preges av en del reising, noe som har gitt meg mye forskjellig erfaring over årene. Dette kan være inspisering, prosjektering og modellering av alt fra nytt til gammelt, samt planlegging og koordinering.

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne jobben?

Med tanke på forrige spørsmål, vil jeg påstå at min eventyrlyst og stå-på-vilje er gode egenskaper som kommer godt med i denne jobben.

 

Hva er det meste spennende/morsomste du har vært med på i jobbsammenheng?

Det mest spennende/morsomste jeg har vært på er oppmåling av ferjekaier langs helgelandskysten. Under befaringen fikk jeg sett kriker og kroker av landet som jeg aldri ville trodd jeg kom til å se. Og med over en uke med sol og blå himmel så ble utsikten på hele turen rett og slett bare magisk!

Som leder av YBN er du en person som engasjerer deg i frivillig bransjearbeid. Hvorfor mener du slik arbeid er viktig?

Yngres Betongnettverks engasjement setter søkelys på å lage en plattform for nettverksbygging og faglig påfyll til yngre betongentusiaster. Dette gir mulighet for å finne gode sparringspartnere samt kontinuerlig heve kompetansenivået noe som bidrar til synlighet i bransjen. Dette engasjementet er landsdekkende og et nødvendig verktøy for yngre arbeidstakere innen betongindustrien. På grunn av samarbeidet med alle som er med klarer vi å holde dette ved like. Derfor mener jeg slikt arbeid er viktig.

Har du et godt råd til unge i bransjen?

Har ikke bare et, men tre!

  1. Planlegg veien videre, det er mange retninger å gå.
  2. Vær spørrende og nysgjerrig.
  3. Prøv! Man lærer av sine feil – etter hvert..

 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong?

Mye av fritiden min går til aktiviteter som fjellturer, klatring og alpint. Klatring er den store lidenskapen og jeg trives med å løse klatrerutene. Dette kan medføre relativt rare løsninger, som gjelder både sportsklatring og buldring. Fordelen for meg å bo i Narvik er at jeg har muligheten til å benytte naturen i nærområdet.

Når jeg er for støl til å trene, går mye av tiden til matlaging.

 

Del saken