Månedens betongprofil!

”Månedens Betongprofil” presenterer et nytt medlem i NB-styret, som kjenner foreningens arbeide godt siden han har vært engasjert og aktiv i NB gjennom mange år. Bli bedre kjent med Oliver Berget Skjølsvik!

NB har fått et nytt medlem i styret. Vedkommende kjenner foreningens arbeide godt siden han har vært engasjert og aktiv i NB gjennom mange år.  Som stødig og kunnskapsrik foreleser på flere av våre kurs er han et kjent ansikt for mange. Her kan du også bli kjent med månedens betongprofil Oliver Berget Skjølsvik!  

Kan du fortelle hvilken stilling du har og litt konkret om hva du jobber med på en vanlig (eller uvanlig) arbeidsdag.  

Jeg jobber som fagspesialist i avdelingen for Betongteknologi og rehabilitering i Norconsult. Jeg bor på Kapp og har kontorplassen min er hos Norconsult på Gjøvik, mens resten av avdelingen holder til i Sandvika. Arbeidshverdagen min er veldig variert med rådgivning og planlegging av utførelse av både betongrehabilitering og nye betongkonstruksjoner. Herdeberegninger på betong er også noe jeg gjør ganske ofte. Jeg er med på stort og smått av kompliserte betongoppdrag for Norconsult både i Norge og utenlands. Jobben min innebærer også litt reising for å inspisere betongkonstruksjoner. 

 

Hvordan havnet du i betongbransjen/hvorfor hadde du lyst til å jobbe med betong 

Allerede før jeg var ferdig utdannet fikk jeg sansen for betongteknologi, og bestemte meg fjerde året på NTNU for at jeg ville bli spisset inn mot betongteknologi og utførelse av betongkonstruksjoner. Min første jobb var i betongteknologiavdelingen til Skanska hvor jeg hadde noen av de mest erfarne betongspesialistene i Norge som læremestere. I Norconsult har jeg fått utvidet repertoaret med å arbeide i en avdeling med noen av de beste på prosjektering av betongrehabilitering. 

 

Hva liker du ved jobben din og hva er det som driver deg?   

Stillingen min i Norconsult er slik at jeg er så heldig å få være med på mange forskjellige typer oppdrag samtidig. Det er en spennende og uforutsigbar hverdag hvor en ikke helt vet hva dagen bringer før den er over. Fleksibiliteten Norconsult gir meg med tanke på arbeidstid mot familien og at jeg kan bo på bygda er jeg veldig fornøyd med. 

 

Hva er det som får deg til å føle seg virkelig fornøyd på jobben?   

Jeg er en problemløser og trives veldig godt når jeg kan svare ut løsninger på utfordringer som gjør oppdragene bedre på en rask og effektiv måte. Det er også veldig gøy med lagfølelsen innad i avdelingen eller oppdragsorganisasjonen når vi kommer frem til en løsning som gir oppdragsgiveren et bedre resultat. 

   

Har du noen personlige egenskaper som kommer spesielt godt med i denne bransjen? 

Håpet mitt er at folk ser på meg som en omgjengelig og trivelig fyr. Min oppvekst på gård har gjort at jeg er vant til å se etter praktiske løsninger, samtidig som jeg er nokså god på å omstille meg. Jeg lar meg sjelden stresse selv om det er hektisk på jobben. 

 

Hva er det morsomste du har vært med på i jobbsammenheng?  

Det er ikke lett å velge hva som er det morsomste jeg har vært med på i jobbsammenheng, men noe av det mest givende er nok alt arbeidet vi la ned for å sikre strålingsvernet rundt det nye protonterapi-senteret ved Radiumhospitalet. Den typen prosjekter, som ingen har gjort før i Norge, er veldig spennende samtidig som sluttproduktet er veldig viktig for en behandling som veldig mange av oss dessverre må benytte oss av i løpet av livet. 

 

Hva fyller du fritiden din med når du ikke holder på med betong? 

Jeg har gleden av å være pappa til tre fantastiske døtre, som er henholdsvis 1,5, 6 og 9 år gamle. Ettermiddagene og kveldene våre er travle med aktiviteter som fotball, langrenn, håndball og allidrett for de to eldste barna. Jeg er også så heldig å få være fotballtrener for eldstedatterens lag. Kona mi og jeg liker å være utendørs og har stadig nye prosjekter i hagen og i huset. Vi er glade i å reise, og for tiden er eksotiske utenlandsreiser byttet ut med mer barnevennlige reisemål, som passer oss perfekt nå. På høsten er jeg også på jakt etter rein eller rådyr, og noen ganger i året samles venner for å brygge øl og smake på resultatene. 

 

Du ble akkurat valgt inn i styret i Norsk Betongforening. Hvorfor tror du det er viktig å engasjere seg i sånn type frivillig faglig arbeid? Hvilke saker i Norsk Betongforening brenner du for og hva vil være dine fanesaker i styret? 

Jeg synes det er viktig å engasjere seg i frivillig arbeid i Norsk Betongforening for å sikre at den kunnskapen som finnes i bransjen fortsetter å ha et forum hvor erfaring kan utvikles og regelverket kan påvirkes. Å ha tilgang til nettverket av dyktige kolleger som Norsk Betongforening tilbyr, er ekstremt verdifullt. Jeg er imponert over alt det frivillige arbeidet som legges ned i foreningen, og det var en enkel beslutning å takke ja til å bli nominert til styret. 

Jeg er en forkjemper for å finne rasjonelle arbeidsmetoder og for digitalisering. Det at vi har fått en del av kurspakka digitalisert mener jeg er en meget smart løsning som vi må videreutvikle.  

 

 

Del saken